Mesh Uploload problems

Building using prims, sculpties and meshes. Texture creation techniques.
Yoyo Crescendo
Posts: 12
Joined: Sat Jun 13, 2015 6:59 am
Has thanked: 3 times
Been thanked: 3 times

Mesh Uploload problems

Post by Yoyo Crescendo » Tue Aug 04, 2015 11:04 pm

I'm having trouble uploading mesh for the last comple days now I have been trying to upload a very small mesh.
Every time I try I click calculate weights ad that is as far as it goes, I have tried a few difrent viewers now.
Is there a problem with the mesh upload?
I have sence tried even things I have uploaded in the past and still have the same problem. please help
User avatar
Ilan Tochner
Posts: 4695
Joined: Sun Dec 23, 2012 8:44 am
Has thanked: 2361 times
Been thanked: 2520 times
Contact:

Re: Mesh Uploload problems

Post by Ilan Tochner » Tue Aug 04, 2015 11:39 pm

Hi Yoyo,

AFAIK, there is no problem uploading mesh. What viewer (and version) are you using? Have you tried clearing its cache and inventory cache? Have you tried using a different viewer to upload these meshes?
Graham Mills
Posts: 986
Joined: Sun Dec 23, 2012 2:26 pm
Has thanked: 590 times
Been thanked: 739 times

Re: Mesh Uploload problems

Post by Graham Mills » Wed Aug 05, 2015 10:23 am

I just imported a new mesh using Firestorm. No issues encountered.
Yoyo Crescendo
Posts: 12
Joined: Sat Jun 13, 2015 6:59 am
Has thanked: 3 times
Been thanked: 3 times

Re: Mesh Uploload problems

Post by Yoyo Crescendo » Wed Aug 05, 2015 9:50 pm

I was able to upload after trying a new viewer "Imprudance", I was using firestorm my preferred viewer. ill try clearing cash for that viewer. thank you for the help.
User avatar
Ilan Tochner
Posts: 4695
Joined: Sun Dec 23, 2012 8:44 am
Has thanked: 2361 times
Been thanked: 2520 times
Contact:

Re: Mesh Uploload problems

Post by Ilan Tochner » Wed Aug 05, 2015 10:10 pm

Hi Yoyo, when you do so please make sure to clear both the viewer cache and the viewer inventory cache.
Yoyo Crescendo
Posts: 12
Joined: Sat Jun 13, 2015 6:59 am
Has thanked: 3 times
Been thanked: 3 times

Re: Mesh Uploload problems

Post by Yoyo Crescendo » Thu Aug 06, 2015 12:16 am

I did and was still unable to upload with firestorm. I think I may need to reinstall it.
User avatar
Ilan Tochner
Posts: 4695
Joined: Sun Dec 23, 2012 8:44 am
Has thanked: 2361 times
Been thanked: 2520 times
Contact:

Re: Mesh Uploload problems

Post by Ilan Tochner » Thu Aug 06, 2015 12:26 am

When you do so please make sure to delete all the remnants it creates in other directories, simply uninstalling it may not suffice to completely remove it from your computer.
Yoyo Crescendo
Posts: 12
Joined: Sat Jun 13, 2015 6:59 am
Has thanked: 3 times
Been thanked: 3 times

Re: Mesh Uploload problems

Post by Yoyo Crescendo » Thu Aug 06, 2015 3:13 am

Ok here we go, I got to the root of the problem.
When upgrading to win 10 you will have to run almost any viewer in administration mode, win 8 or 7 or any compatibility mode wont work. Its a permissions thing for the remote service. by default as it is in program files for old windows versions. but now with 10 it needs to be digitaly signed. as moast viewers are not major corperation's and all work off the same base programming you will have to change this to upload mesh as it is not an image sound movie xml or commonly shared file.
These users thanked the author Yoyo Crescendo for the post:
Ozwell Wayfarer
User avatar
Ilan Tochner
Posts: 4695
Joined: Sun Dec 23, 2012 8:44 am
Has thanked: 2361 times
Been thanked: 2520 times
Contact:

Re: Mesh Uploload problems

Post by Ilan Tochner » Thu Aug 06, 2015 3:27 am

Thank you for the info Yoyo, that is good to know.
These users thanked the author Ilan Tochner for the post:
Yoyo Crescendo
Yoyo Crescendo
Posts: 12
Joined: Sat Jun 13, 2015 6:59 am
Has thanked: 3 times
Been thanked: 3 times

Re: Mesh Uploload problems

Post by Yoyo Crescendo » Thu Aug 06, 2015 3:45 am

A trick for all of you who come here and think there is a problem.
try going to your desktop screen so you cant see your viewer when calculating the weights and fees.
check back once a min. or so.
this will reduce the amount of strain on your processer and allow it to calculate faster. :)
These users thanked the author Yoyo Crescendo for the post (total 2):
Dot MatrixGraham Mills
Post Reply