New Question... Region locations

Ask questions about creating worlds, using worlds, etc.
Post Reply
User avatar
Scorpius Aurotharius
Posts: 16
Joined: Wed Aug 16, 2017 10:52 pm
Has thanked: 0
Been thanked: 4 times

New Question... Region locations

Post by Scorpius Aurotharius » Thu Aug 17, 2017 1:50 am

So as I mentioned in another post, I love the pricing format here. It is awesome. But that raises a question. I would actually like to get four 16 region worlds. Can they be moved and joined as one large area?
User avatar
Dot Matrix
Posts: 1466
Joined: Sun Jul 28, 2013 3:26 am
Has thanked: 954 times
Been thanked: 1912 times

Re: New Question... Region locations

Post by Dot Matrix » Thu Aug 17, 2017 6:18 am

Welcome to Kitely, Scorpius!

To answer your question, one of the ways Kitely enables such good value for money for customers is by automating a lot of the services; in this context, world placement is based on a fixed grid with space between each world. This means it's not possible to place four separate worlds together to make one huge area as you suggest.

An alternative might be to use portals/tunnels to travel between different Kitely Worlds (though there may be a slight delay as the destination world fires up).

Also, layered builds on a single World of any size can work quite nicely. There are some excellent products on Kitely Market that can be used to create extensive and good-looking landscapes as sky-builds.

Hope this helps!
User avatar
Ilan Tochner
Posts: 4825
Joined: Sun Dec 23, 2012 8:44 am
Has thanked: 2535 times
Been thanked: 2590 times
Contact:

Re: New Question... Region locations

Post by Ilan Tochner » Thu Aug 17, 2017 11:36 am

One thing worth noting is that as you increase world complexity, world startup times will increase as will the world's server resource usage. In order to keep thing loading quickly without server lag, I'd recommend getting additional world(s) if you need more than 16 regions for your build. In other words, there is a reason why we don't sell worlds bigger than 16 regions in size. :-)
User avatar
Scorpius Aurotharius
Posts: 16
Joined: Wed Aug 16, 2017 10:52 pm
Has thanked: 0
Been thanked: 4 times

Re: New Question... Region locations

Post by Scorpius Aurotharius » Thu Aug 17, 2017 12:22 pm

Thanks for the explanation. One 16 grid is more than large enough for what I would like to build on Kitely. I just figured with the prices being so low, if it were possible, I would make a larger area of woodlands, mountains, lake etc... in the surrounding area. Thanks for the quick response though and the clear explanation.
These users thanked the author Scorpius Aurotharius for the post:
Alexina Proctor
User avatar
Dot Matrix
Posts: 1466
Joined: Sun Jul 28, 2013 3:26 am
Has thanked: 954 times
Been thanked: 1912 times

Re: New Question... Region locations

Post by Dot Matrix » Thu Aug 17, 2017 7:46 pm

There are some very effective off-sim landscaping items on Kitely Market:

https://www.kitely.com/market?q=sim+surround

I've personally used those by Worlds End and by Virtual Infinity (aka 21strom) -- they're super.
These users thanked the author Dot Matrix for the post (total 2):
Ilan TochnerAlexina Proctor
User avatar
skindup truk
Posts: 46
Joined: Fri Aug 29, 2014 8:39 pm
Location: Australia
Has thanked: 7 times
Been thanked: 36 times
Contact:

Re: New Question... Region locations

Post by skindup truk » Mon Sep 04, 2017 9:24 am

haha i asked the same thing!! pls stay in touch with news of your progress...
Post Reply