Scripted vehicles dissapearing!

Ask technical support questions about other topics
Post Reply
User avatar
Lucy Brown
Posts: 27
Joined: Thu Jun 14, 2018 1:55 pm
Location: United Kingdom
Has thanked: 47 times
Been thanked: 40 times

Scripted vehicles dissapearing!

Post by Lucy Brown » Sun Nov 11, 2018 10:01 am

So this is happening quite a lot, I have 2 scripted ferries, sometimes one of then is gone when i log into my Island, it is either gone completely or i find it lurking about at 0,0, I also have cable cars again one of these I have found either gone of lurking around 0,0, I even logged out and then back in again after a short pause only to find one of them missing again! any ideas?
These users thanked the author Lucy Brown for the post (total 2):
Selby EvansIlan Tochner
User avatar
Ilan Tochner
Posts: 4758
Joined: Sun Dec 23, 2012 8:44 am
Has thanked: 2445 times
Been thanked: 2552 times
Contact:

Re: Scripted vehicles dissapearing!

Post by Ilan Tochner » Sun Nov 11, 2018 2:40 pm

Hi Lucy,

You'd need to include the scripts for anyone to be able to know why they are behaving as they do. One general suggestion would be to have the scripts listen to the region restart event and reset the vehicles position to your desired start position.
These users thanked the author Ilan Tochner for the post:
Lucy Brown
Graham Mills
Posts: 994
Joined: Sun Dec 23, 2012 2:26 pm
Has thanked: 594 times
Been thanked: 749 times

Re: Scripted vehicles dissapearing!

Post by Graham Mills » Sun Nov 11, 2018 7:07 pm

Apologies but I suspect the issues with the ferry are a result of my attempting to script in minimalist fashion. Ilan is quite right in saying that it needs to handle region restarts as well as events triggered by premature unsits (your other post). I'll try to have a look at it during the week.
These users thanked the author Graham Mills for the post (total 2):
Ilan TochnerLucy Brown
User avatar
Daniel Hoffman
Posts: 13
Joined: Tue May 07, 2013 7:27 pm
Has thanked: 2 times
Been thanked: 23 times

Re: Scripted vehicles dissapearing!

Post by Daniel Hoffman » Sun Nov 11, 2018 9:36 pm

I think you just answered a question in my mind about a little scripted robot I made. Hmmm. I may need to find a scripter who can help me with the region restart handle. I don't script.

Thank you, though! I think that does answer my question before I even thought to answer it!

Daniel H.
These users thanked the author Daniel Hoffman for the post:
Lucy Brown
User avatar
Lucy Brown
Posts: 27
Joined: Thu Jun 14, 2018 1:55 pm
Location: United Kingdom
Has thanked: 47 times
Been thanked: 40 times

Re: Scripted vehicles dissapearing!

Post by Lucy Brown » Mon Nov 12, 2018 10:06 pm

Graham Mills wrote:
Sun Nov 11, 2018 7:07 pm
Apologies but I suspect the issues with the ferry are a result of my attempting to script in minimalist fashion. Ilan is quite right in saying that it needs to handle region restarts as well as events triggered by premature unsits (your other post). I'll try to have a look at it during the week.

All fixed now I think, a new friend hacked it about and now it just needs proving, thanks Graham.
These users thanked the author Lucy Brown for the post (total 2):
Ilan TochnerGraham Mills
User avatar
Lucy Brown
Posts: 27
Joined: Thu Jun 14, 2018 1:55 pm
Location: United Kingdom
Has thanked: 47 times
Been thanked: 40 times

Re: Scripted vehicles dissapearing!

Post by Lucy Brown » Sat Nov 17, 2018 8:08 pm

I can confirm that no vehicles are dissapearing now!
These users thanked the author Lucy Brown for the post:
Ilan Tochner
Post Reply