error connecting grid

Support for buying and delivering products from Kitely Market to non-Kitely grids
Post Reply
Aje Kinte
Posts: 3
Joined: Mon Dec 31, 2018 6:00 pm
Has thanked: 0
Been thanked: 1 time

error connecting grid

Post by Aje Kinte » Mon Dec 31, 2018 9:40 pm

Hi All,

I have a non-hypergrid grid working with port http://world.domainname:8002

I followed the instructions on
https://kitely.atlassian.net/wiki/space ... grid+Grids
and I have also changed the server's IP tables to allow 50.18.48.24/32 to connect to port 8102.

So I go to the Kitely Grid Manager screen, click Add and enter world.domainname:8102 as the hypergrid address and click OK. It responds by opening a screen with the Grid Name filled in correctly, so apparently Kitely is able to connect to my robust server.

So next I fill in my avatar name and click Send Notecard. I get an error after a couple seconds:
"We couldn't contact the grid at this address (world.dreamnation.net:8102). Either the address is incorrect; the grid doesn't support Hypergrid; or we were blocked by a firewall."

Debugging at the Robust console, I see that Kitely connects to the 8102 port and wants to do a get_uuid RPC. But that RPC is only valid on port 8002.

So I tried all that using world.domainname:8002 and it is still able to retrieve the grid name. But alas I still get an error when trying to send the notecard, but it takes a little longer (15 secs maybe):
"Failed to communicate with the server."

Which am I supposed to add to kitely, the :8102 or the :8002 address? And any more suggestions on how to make this work?

Thanks.
User avatar
Ilan Tochner
Posts: 4694
Joined: Sun Dec 23, 2012 8:44 am
Has thanked: 2358 times
Been thanked: 2519 times
Contact:

Re: error connecting grid

Post by Ilan Tochner » Mon Dec 31, 2018 10:19 pm

Hi Aje,

Our system is trying to contact your grid's services at the addresses that your grid specifies when our system queries your grid URI.

See: http://opensimulator.org/wiki/Configuration

Please make sure your ini configurations match the addresses you're using to run your grid's services.
Aje Kinte
Posts: 3
Joined: Mon Dec 31, 2018 6:00 pm
Has thanked: 0
Been thanked: 1 time

Re: error connecting grid

Post by Aje Kinte » Tue Jan 08, 2019 9:05 pm

ok, so the https://kitely.atlassian.net/wiki/space ... grid+Grids webpage suggests these values:

UserAgentServerConnector = "8002/OpenSim.Server.Handlers.dll:UserAgentServerConnector"
HeloServiceInConnector = "8002/OpenSim.Server.Handlers.dll:HeloServiceInConnector"

...but it seems these values work better:

UserAgentServerConnector = "8102/OpenSim.Server.Handlers.dll:UserAgentServerConnector"
HeloServiceInConnector = "8102/OpenSim.Server.Handlers.dll:HeloServiceInConnector"

...at least the get_uuid xmlrpc request works now.

And so now it does a bunch of xmlrpc requests but then gets the error:

"The avatar Aje Kinte doesn't exist in this grid. Make sure that the name is correct. Also, make sure that the grid is open to the Hypergrid, and its firewall allows access from the outside.

If you need help, please ask in this support forum: Using Kitely Market with Other Grids."


Now I notice that kitely does a get_server_urls xmlrpc and our robust replies (deciphering the xml formatted reply):
SRV_ProfileServerURI = http://ourserver.net/ossearch/trunk/web ... ofile.php/
SRV_AssetServerURI = http://ourserver.net:8102/
SRV_IMServerURI = http://ourserver.net:8102/
SRV_InventoryServerURI = http://ourserver.net:8102/
SRV_GroupsServerURI = http://ourserver.net:8102/
SRV_FriendsServerURI = http://ourserver.net:8102/
SRV_GatekeeperURI =
SRV_HomeURI = http://ourserver.net:8002/

So I notice SRV_GatekeeperURI is null string and HomeURI has the 8002 port. Are these correct? Maybe gatekeeper is supposed to be set, do you know to set it? What should it be set to? the 8102 or the 8002 port?

The other xmlrpcs from kitely seem to return reasonable values.

Thanks,
Aje
User avatar
Ilan Tochner
Posts: 4694
Joined: Sun Dec 23, 2012 8:44 am
Has thanked: 2358 times
Been thanked: 2519 times
Contact:

Re: error connecting grid

Post by Ilan Tochner » Tue Jan 08, 2019 9:23 pm

Hi Aje,

Please remove the grid definition of your grid from the Grid Manager in your Kitely Market shopping cart then add it back again. If your grid has never been verified by our system then you'll be directed to do so at that point. Please let me know if it doesn't ask you to verify the grid.
User avatar
Oren Hurvitz
Posts: 299
Joined: Sun Dec 23, 2012 8:42 am
Has thanked: 9 times
Been thanked: 350 times

Re: error connecting grid

Post by Oren Hurvitz » Wed Jan 09, 2019 5:57 am

Hi Aje,

You should enter your grid using its true address, i.e. :8002; not using :8102.
These users thanked the author Oren Hurvitz for the post:
Ilan Tochner
Aje Kinte
Posts: 3
Joined: Mon Dec 31, 2018 6:00 pm
Has thanked: 0
Been thanked: 1 time

Re: error connecting grid

Post by Aje Kinte » Wed Jan 09, 2019 2:41 pm

ok I got it to work using :8002 thanks.
These users thanked the author Aje Kinte for the post:
Oren Hurvitz
Post Reply