Linkset not importing textures

Building using prims, sculpties and meshes. Texture creation techniques.
Post Reply
User avatar
Carrie Snowpaw
Posts: 10
Joined: Mon Apr 07, 2014 4:35 pm
Has thanked: 0
Been thanked: 4 times

Linkset not importing textures

Post by Carrie Snowpaw » Tue May 17, 2016 2:05 pm

Hi - I am having an issue importing linksets from Second Life to my hard drive then into Kitely. When I export them from SL I include the textures. But when I try to import them into Kitely the textures don't show up. I do own all the textures so its not a case of permisssions. Anyone have any suggestions? It has worked for me in the past but now it isn't.
Graham Mills
Posts: 976
Joined: Sun Dec 23, 2012 2:26 pm
Has thanked: 577 times
Been thanked: 735 times

Re: Linkset not importing textures

Post by Graham Mills » Tue May 17, 2016 2:24 pm

I've no recent experience but it might be worth trying a few different viewers. Those updated recently include Firestorm for OpenSim, Kokua and Alchemy but it might be worth trying a slightly older generation if they're not playing ball, e.g. Singularity.
User avatar
Carrie Snowpaw
Posts: 10
Joined: Mon Apr 07, 2014 4:35 pm
Has thanked: 0
Been thanked: 4 times

Re: Linkset not importing textures

Post by Carrie Snowpaw » Tue May 17, 2016 3:49 pm

Good suggestion. I'm using firestorm right now. I'll try a different viewer.
User avatar
Serene Jewell
Posts: 336
Joined: Thu Dec 27, 2012 6:12 am
Has thanked: 636 times
Been thanked: 397 times

Re: Linkset not importing textures

Post by Serene Jewell » Tue May 17, 2016 7:36 pm

Maybe you will need to upload each texture image? I wonder if the texture on SL had a UUID and when you add the texture to Kitely, it needs to have it's own UUID because there already might be an object with that UUID number? Just a guess.
User avatar
Mike Lorrey
Posts: 218
Joined: Sun Sep 04, 2016 5:40 pm
Has thanked: 52 times
Been thanked: 123 times

Re: Linkset not importing textures

Post by Mike Lorrey » Mon Nov 07, 2016 3:39 pm

Carrie Snowpaw wrote:Hi - I am having an issue importing linksets from Second Life to my hard drive then into Kitely. When I export them from SL I include the textures. But when I try to import them into Kitely the textures don't show up. I do own all the textures so its not a case of permisssions. Anyone have any suggestions? It has worked for me in the past but now it isn't.
Firstly, make sure the textures have you as the creator, otherwise backing them up to your hard drive won't include them in the collada file. What I do is back up textures first to my HDD, then upload them again to kitely to use on my intended prim model only, so the viewer sees them as "created" by me and includes them with the .dae file.
Secondly, be sure when you bring that dae into blender, that you save your finished work as a blend file, then export back to a new .dae file (I tend to use the same name as I imported but I put an "x" at the end to denote export) BUT you must go into the settings on the export screen to make sure that it includes your textures/materials.
These users thanked the author Mike Lorrey for the post:
Ilan Tochner
Post Reply