Importing .TGZ Files

General discussions related to content creation
Post Reply
User avatar
Michael Timeless
Posts: 42
Joined: Thu Sep 24, 2015 5:13 am
Has thanked: 40 times
Been thanked: 50 times

Importing .TGZ Files

Post by Michael Timeless » Sat Jul 07, 2018 9:41 pm

Recently I came across the Zadaroo website, which has several stored "free" worlds. They are stored as .TGZ compressed files. I am reluctant to try to load one of these to a Kitely world but the author claims that he got his assistance from Ilan Tochner. :)

https://zadaroo.com/?page_id=1655

Are these allowed in Kitely? And will it let me import them? Inquiring minds....
These users thanked the author Michael Timeless for the post:
Robert A
Barrington John
Posts: 1
Joined: Sat Nov 09, 2013 12:58 pm
Has thanked: 2 times
Been thanked: 3 times

Re: Importing .TGZ Files

Post by Barrington John » Sat Jul 07, 2018 11:34 pm

You should be able to load those files directly. The TGZ format (tar/gzip) is the format that OpenSim uses to export and import region contents.
These users thanked the author Barrington John for the post (total 3):
Ilan TochnerRobert AMichael Timeless
User avatar
Robert A
Posts: 51
Joined: Tue Aug 12, 2014 4:04 am
Has thanked: 164 times
Been thanked: 71 times

Re: Importing .TGZ Files

Post by Robert A » Sun Jul 08, 2018 7:25 am

Yep, I imported at tgz file when I first got my region off of that site. Should work.
These users thanked the author Robert A for the post:
Michael Timeless
User avatar
Robert A
Posts: 51
Joined: Tue Aug 12, 2014 4:04 am
Has thanked: 164 times
Been thanked: 71 times

Re: Importing .TGZ Files

Post by Robert A » Sun Jul 08, 2018 7:46 am

OK, just went to the site, downloaded the tgz file for the Autumn Castle. I went to "My Worlds", Clicked Manage Worlds, then was taken to the manage world pop up. I clicked The File Tab. Under Replace World, I clicked "Select File" where it says upload oar. I selected the tgz file from my downloads folder and pushed replace world. It prompts that your present world will be erased, uploads the file when you agree and takes a couple minutes to replace the world.
Image

Image

It informed me when it was done, and I logged in to a very temporary new look for my world. :lol:

Image

Easy peasy! Note, I am not trying to oversimplify it for you, this post was made with future people in mind that may run into the same question.

I hope that helps.
These users thanked the author Robert A for the post (total 3):
Ilan TochnerMichael TimelessChris Namaste
User avatar
Michael Timeless
Posts: 42
Joined: Thu Sep 24, 2015 5:13 am
Has thanked: 40 times
Been thanked: 50 times

Re: Importing .TGZ Files

Post by Michael Timeless » Sun Jul 08, 2018 9:09 am

When it comes to virtual I am always the noob. Something always changes. Thank you Robert that was a great tutorial for all of the future generations (and us baby boomers). :)
These users thanked the author Michael Timeless for the post:
Robert A
Post Reply